Vpichovací digitální teploměr na maso WEIS
Grilovací teploměr na maso -50°C až 300°C
Kompletní specifikace
Vpichovací teploměr digitální WEIS
Zkontrolujte snadno a rychle teplotu uvnitř masa na grilu nebo v kuchyni
Digitální kuchyňský / grilovací teploměr s teplotním rozsahem -50°C až 300°C pro přesné a rychlé měření teploty uvnitř připravovaného jídla ať už při grilování nebo pečení v troubě. S tímto užitečným pomocníkem dokážete jednoduše zkontrolovat, zda teplota uvnitř připravovaného masa dosáhla hodnot potřebných k likvidaci případných škodlivých bakterií.
Optimální teploty uvnitř masa záleží na druhu a způsobu přípravy masa a obecně se udávají následující:
- drůbeží maso 74 - 82 °C
- hovězí, telecí a skopové maso 55 -70 °C (v závislosti na požadovaném stupni propečenosti)
- vepřové maso 68 - 77 °C
- ryby 48 - 52 °C
Po sejmutí z grilu se doporučuje nachat maso vždy ještě několik minut "odpočinout" nebo tzv. "dojít".
Použití
- Zapíchněte teplotní čidlo do masa v jeho nejsilnějším místě. Špička teplotního čidla musí být co nejblíže středu masa a nesmí se nacházet v blízkosti tuku nebo kosti (kosti se zahřívají rychleji)
- Po dokončení procesu měření teploměr vyjměte
- Teploměr nikdy nenechávejte zasunutý do potraviny po celou dobu tepelného zpracování. Slouží pouze k momentálnímu prověření teploty
Charakteristika / funkce
- teplota udávána ve °C nebo °F
- teplotní rozsah -50°C až 300°C
- dotykové ovládání ON / OFF
- funkce HOLD pro podržení naměřené teploty na displeji
- funkce MIN / MAX vyvolá nejnižší / nejvyšší naměřenou hodnotu v průběhu měření
- snadno čitelný digitální displej
- napájení pomocí knoflíkové baterie (je součástí)
- automatické vypnutí po 10 minutách pro úsporu baterie
Parametry
- materiál: nerez ocel / plast (PP)
- rozměry: Ø 2 cm x 24 cm
- hmotnost: 20 g
Součást balení
- digitální teploměr
- vložená knoflíková baterie AG13, 1,5V
- uzavíratelné plastové pouzdro s možností zavěšení
Výrobce: Weis