Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut + grilování
Ingredience
- 4 plátky vepřového bůčku
- koření (lžička sladké papriky, lžička pálivé papriky a lžička mletého kmínu)
- sůl, pepř
- 8 vylisovaných stroužků česneku
- 150 ml černého piva
- 3 lžíce medu
- 2 lžíce rostlinného oleje
Příprava jídla
Smíchejte koření s česnekem, trochou soli a pepře. Bůček ve směsi obalte. Ideální je nechat ho takhle odpočívat přes noc, ale pokud už se vám kámen na grilování nažhavuje, bude stačit i hodinka.
Mezitím si v kastrůlku povařte pivo s medem a olejem, až vznikne lepkavý sirup. Počkejte až trochu zchladne a maso v něm dokonale obalte.
Zbytkem marinády bůček potírejte i během grilování. Podle tloušťky plátků grilujte z každé strany přibližně 6 až 8 minut. Dokud nezezlátne.
Čerstvý chleba jako přílohu nic nenahradí ;-)