Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 minut
Ingredience
- 2 středně velké cukety (nebo 4 menší)
- 100 ml olivového oleje
- 2 stroužky česneku (nebo víc, jestli jste česnekoví)
- hrst čerstvých bylinek nebo lžíci sušených (bazalka, tymián, koriandr)
- cca 50 g strouhaného parmazánu
- sůl, pepř
Příprava jídla
Cukety nakrájejte na kolečka o tloušťce cca 0,5 cm. V misce smíchejte olivový olej s bylinkami a vylisovaným česnekem. Kolečka cukety ve směsi obalte a nechte alespoň půl hodinky marinovat.
Cuketu opékejte na grilovacím kameni z obou stran dozlatova. Při posledním otočení posypte kolečka nastrouhaným parmazánem. Podle chuti osolte a opepřete.
Cuketa chutná výborně samotná, ale je skvělá i jako příloha ke grilovanému masu.
V dalším článku se můžete dozvědět, jak připravit zeleninu na další způsoby.