S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s použitím preferenčních, statistických i marketingových cookies pro nás i naše partnery. Funkční cookies jsou v rámci zachování funkčnosti webu používány po celou dobu procházení webem. Podrobné informace a nastavení ke cookies najdete zde.

Grilovaná cuketa s česnekem a parmazánem

15.06.2017

Grilovaná cuketa s česnekem a parmazánem

Cuketa je skvělá jako příloha ke grilovanému masu. Klidně si ji ale dopřejte samotnou. Třeba se sklenkou dobrého vína.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 30 minut

Ingredience

  • 2 středně velké cukety (nebo 4 menší)
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 stroužky česneku (nebo víc, jestli jste česnekoví)
  • hrst čerstvých bylinek nebo lžíci sušených (bazalka, tymián, koriandr)
  • cca 50 g strouhaného parmazánu
  • sůl, pepř

Příprava jídla

Cukety nakrájejte na kolečka o tloušťce cca 0,5 cm. V misce smíchejte olivový olej s bylinkami a vylisovaným česnekem. Kolečka cukety ve směsi obalte a nechte alespoň půl hodinky marinovat.

Cuketu opékejte na grilovacím kameni z obou stran dozlatova. Při posledním otočení posypte kolečka nastrouhaným parmazánem. Podle chuti osolte a opepřete.

Cuketa chutná výborně samotná, ale je skvělá i jako příloha ke grilovanému masu.

V dalším článku se můžete dozvědět, jak připravit zeleninu na další způsoby.

MWJmN