Počet porcí: 3-4
Doba přípravy: 20 min, grilování cca 1 hodinu, dokončení 15 min
Ingredience
- 3 ks středně velkých řep (Ø cca 7 - 8 cm)
- 5 stroužků česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce balzamika
- 3 lžíce medu
- sůl, pepř
- asi 400 g kozího sýra (případně ovčího)
Příprava jídla
Řepu neloupejte, pouze dobře umyjte a osušte. Nakrájejte ji na plátky o tloušťce cca 0,5 cm.
V misce smíchejte olivový olej, balzamikový ocet, špetku pepře, soli, na plátky nakrájené stroužky česneku a 1 lžíci medu. Směsí řepu pokapejte.
Plátky položte na grilovací kámen a grilujete cca 3 - 5 minut z obou stran. Záleží na tloušťce plátků.
Hotové plátky rozložte na talíř, pokapejte zbylým medem a posypte natrhaným kozím sýrem. Přidat můžete klidně i pár lístků čerstvého salátu (polníčku, baby špenátu, nebo rukoly)
K hotové řepě se vám nejlíp bude ukusovat dokřupava opečená bagetka.
Tip: Další chuťový rozměr dodá téhle pochoutce pár piniových oříšků, které na ni stačí nasypat jen tak halabala.